Hør om andres oplevelser med Menosan, og bliv klogere på overgangsalderen

Overgangsalderen som kvinde – hvad er det nu egentlig for en størrelse?

Overgangsalderen er, ligesom teenageårene, noget, som opleves vidt forskelligt fra kvinde til kvinde. Netop derfor kan det være svært at hitte rede i de symptomer, som kendetegner overgangsalderen, og de myter, som vi konstant mødes af, når emnet overgangsalder tages op. Vi kvinder taler nemlig utrolig lidt om overgangsalderen med hinanden, og derfor er mange kvinder slet ikke klar over, hvad de skal forvente, når overgangsalderen rammer. Så læs med her, og bliv meget klogere på overgangsalderen, uanset om du ikke er kommet dertil endnu, står midt i den eller er ved at være kommet ud på den anden side.

I gennemsnit rammes vi kvinder af overgangsalderen, når vi er 52 år gamle

Det varierer naturligvis meget, hvornår overgangsalderen rammer for den enkelte. Specielt fordi vi sjældent helt entydigt og præcist kan afgøre, hvornår vi rent faktisk træder ind i overgangsalderen. Men i gennemsnit sker det, når vi er 52. En ting er dog sikkert: Vi går alle i overgangsalderen og holder op med at menstruere, uanset om vi mærker symptomer på det eller ej. I gennemsnit varer overgangsalderen 1-5 år, men nogen kan mærke symptomerne på overgangsalderen meget længere end det. De typiske symptomer på overgangsalder er hedeture, svedeture, humørsvingninger, rastløshed og tørre slimhinder, men det er langt fra sikkert, at du oplever dem alle. Nogle kvinder mærker alle symptomerne, mens andre slet ingen har eller måske kun oplever et af symptomerne.

Vores østrogenniveau daler, og det påvirker humøret

De klassiske tegn på kvinders overgangsalder, menopausen, er, at menstruationen ophører, og at æggestokkene holder op med at producere østrogen. Den nedsatte hormonproduktion påvirker hele kroppen, f.eks. slimhinderne, huden og håret, som alle tørrer mere ud. Men det faldende østrogenniveau påvirker også humøret, som pludselig kan svinge fra den ene ende af skalaen til den anden. Så når du føler, at du er ved at blive helt skør, er det vigtigt at huske på, at humørsvingninger er helt naturlige og et hyppigt forekommende symptom på overgangsalderen. Og at de går over igen.

Kan du ikke sidde stille, fordi rastløsheden raser i dit indre?

Ja, så er dette også et helt normalt symptom på overgangsalderen. Rastløshed viser sig ofte som en form for uro i kroppen, der gør, at det bliver svært at sidde stille, samle sig om noget og i det hele taget finde ro. Nogle oplever også hjertebanken. Den indre uro medfører for mange irritation og en manglende lyst til selskabelighed. Prøv at respektere de symptomer, du oplever, og find ind til, hvordan du bedst muligt kan komme igennem dem uden at rive hovedet af alle dem, du møder på din vej.

75 % af os kvinder oplever hedeture og svedeture i overgangsalderen

Vågner du op om natten badet i sved, som stod du under en bruser? Eller oplever du ubehagelige varmestigninger, som stak du hovedet ind i en kakkelovn? Så er du langt fra den eneste. Helt op til 75 % af alle kvinder rammes nemlig af svedeture og hedeture, når de kommer i overgangsalderen. Det kan være en frygtelig ubehagelig tilstand, som kan være hæmmende, fordi man sjældent ved, hvornår hedeturene og svedeturene dukker op. Men det kan også gå ud over energiniveauet, fordi nattesøvnen ødelægges af behovet for flere gange hver nat at måtte skifte både tøj og sengetøj grundet nattesvedeture.

Menosan fra A.Vogel kan afhjælpe nogle symptomer

Kan du nikke genkendende til ovenstående scenarier, er der heldigvis hjælp at hente i A. Vogels udvalg af populære kosttilskud. Med Menosan, der indeholder salvie, kan du nemlig afhjælpe både svedeture og hedeture samt bidrage til at bevare dit velvære i din overgangsalder. De aktive stoffer i salvie hæmmer øget svedsekretion ved overgangsalder, så du kommer til at svede normalt igen, samtidig med at salvie bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder, så du kan bevare dit overskud til at gøre det, der gør dig godt i en tid i overgang.

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.