AdobeStock_355185589-scaled-aspect-ratio-1410-627
Støt børns sundhed naturligt

Forfatter: Andrea Pauli

Støt børns sundhed naturligt

I tilfælde af virale luftvejsinfektioner så fokuser specifikt på urteforebyggelse

Hvis barnet er syg, foretrækker mange forældre naturlægemidler. Sygeplejersker og jordemødre bruger også gerne “naturlige” midler i pædiatrien. Fytoterapi er meget sikre lægemidler med et bredt terapeutisk udvalg; dette er kendt ikke mindst på grund af mange års erfaring gennem traditionel brug. Derudover er naturlægemidler en nyttig tilføjelse til terapeutiske muligheder. Det gælder især forkølelse, ondt i halsen, bronkitis, bihulebetændelse, mave-tarmsygdomme, hudsygdomme, uro, urinvejsinfektioner og i begrænset omfang små børns såkaldte modtagelighed for infektioner. Yderligere fordel: Naturlægemidler har få bivirkninger. Echinacea purpurea har vist sig at være meget effektiv forebyggende.

Det er mere eller mindre en “naturlov” at børn er ofte syge. Det er dog også vigtig træning for deres immunforsvar, som er under udvikling. Men selvfølgelig: forældre er ikke desto mindre bekymrede. Især hvis barnet har været forkølet flere gange, og du ikke har nogen forklaring på hvorfor. Vigtigt at vide: Børn gennemgår som regel omkring otte til ti infektioner fra oktober til april – og op til femårsalderen får de mave-tarm-influenza omkring tre til fem gange. Dette kan nogle gange være så alvorligt, at børnelægen ordinerer antibiotika. Antibiotika bør dog så vidt muligt undgås – fordi der er en stigende trussel om resistens. Det betyder, at nogle bakterier lærer at tilpasse sig og til sidst modstå stoffernes virkning. Resistente bakterier kan formere sig og spredes fra én person til en anden.

Generelt gælder følgende: I langt de fleste tilfælde skyldes forkølelse virus. Antibiotika, som kun er effektive mod bakterier, kan ikke skade virus. Forkølede børn, der får antibiotika, får det derfor ikke bedre hurtigere.

Men op til 30 procent af virale luftvejsinfektioner hos børn resulterer i bakterielle komplikationer, ofte forbundet med lungebetændelse, bihulebetændelse eller mellemørebetændelse – hvilket indikerer brug af antibiotika. Så hvad skal man gøre? Fokus på forebyggelse! En undersøgelse viser, at det friske planteekstrakt af Echinacea purpurea (rød solhat) har en forebyggende effekt mod virale luftvejssygdomme og mulige bakterielle komplikationer hos børn – og dermed er i stand til at reducere antallet af antibiotikaudskrivninger.

Hvordan Echinacea styrker immunsystemet

• Stoffer kaldet alkylamider er hovedsageligt ansvarlige for den antiinflammatoriske og immunstimulerende virkning af rød solhat. De ligner cannabinoider og binder sig også til de samme receptorer i kroppens celler. Cannabinoider udøver både hæmmende og stimulerende virkninger på immunsystemet ved at regulere frigivelsen af ​​cytokiner. Det er kroppens egne stoffer, der blandt andet spiller en rolle ved inflammation og immunforsvar.

• Echinacea purpurea (rød solhat) har en modulerende effekt på immunsystemet. Det betyder, at cellerne i vores forsvarssystem stimuleres til at blive aktive på en moderat og langvarig måde, så snart kroppen kommer i kontakt med patogener.Forresten er den friske plante ti gange mere effektiv mod virus end den tørrede. Årsagen: I denne form er totalen af ​​alle ingredienser tilgængelig. Ingredienser tabt ved tørring, f.eks. flygtige såsom æteriske olier, terpener, glykosider og værdifulde sekundære plantestoffer kan ikke erstattes. Dette gælder naturligvis også og især præparater lavet af Echinacea purpurea med dens komplekse og praktisk talt unikke blanding af aktive ingredienser.Echinacea purpurea kan anbefales til langsigtet forebyggelse hos børn mellem 4 og 12 år. En tidligere undersøgelse viser imidlertid også en forebyggende effekt hos børn i alderen 1 til 5 år.

 

 

Forfatter: Andrea Pauli
Chefredaktør for det schweiziske magasin “A.Vogel Gesundheits-Nachrichten”, videnskabsjournalist, tyskstudier (MA) med mange års redaktionel erfaring (dagblade, magasiner). Yndlingsemner: sund ernæring, naturopati og psykologi.

Ingen resultater