web_Forkoelet-bred_AdobeStock_3-e1699432803103-aspect-ratio-1410-627

Forkølelse: Hvad er det, og hvorfor får vi det?

Forkølelse er en sygdom eller infektion, vi nok aldrig helt slipper af med. Den dukker op, når man mindst venter det og/eller har tid til det.

I dette inspirationsunivers har vi samlet alt, hvad vi ved om forkølelse. Du kan derfor læse mere om, hvad forkølelse helt præcis er, hvordan den bedst lindres, og hvad du skal gøre, hvis du bliver forkølet samtidig med en graviditet. Under hvert emne finder du en masse gode råd, der kan hjælpe dig med at blive hurtigere rask, hvis du skulle gå hen og blive forkølet.

Forkølelse: Hvad er det, og hvorfor får vi det?

Hvad er forkølelse?

Helt konkret er forkølelse en infektion, der skyldes en virus. Det er de øvre luftveje, primært næsen, bihulen og svælget, der rammes. Man er gennemsnitligt forkølet 2-3 gange om året. 

De mest almindelige symptomer på forkølelse er: 

  • Ondt i halsen 
  • Snottet eller løbende næse
  • Nysen 
  • Småhoste 
  • Let hovedpine 
  • Feber
  • Træthed og almindelig ubehag.

Forkølelse er mest fremtrædende i efteråret og vinteren, altså når vejret begynder at blive koldere, og virussen har gode betingelser for at sprede sig, fordi vi opholder os meget indendørs.

Hvorfor bliver vi forkølede? 

Når vi bliver smittet med en forkølelsesvirus, bliver vi forkølet. Det kan ske ved enten at være i direkte kontakt med en forkølet person, eller have indirekte kontakt med virussen, fx hvis du rører en genstand, som den forkølede person også har rørt ved, og så overfører bakterierne og virussen til egne luftveje.Virus_2-aspect-ratio-318-318

Forebyggelse af forkølelse

Det er svært helt at undgå forkølelse, men du kan dog gøre mange ting for at forebygge det, så du ikke får tilredet dig en slem omgang, der fuldstændig vælter dig. Husk dog på, at du ikke bare kan forebygge forkølelse lige, når sæsonen går i gang. Det er bedst at forebygge resten af årets dage, så er du generelt også i mindre risiko for at blive smittet. 

Ønsker du at vide mere om, hvordan du forebygger forkølelse på en effektiv måde? Så har vi samlet al vores viden om vores naturlægemiddel, Echinaforce, og gode husråd, der kan hjælpe dig med at forebygge forkølelse. Du finder det ved at klikke på knappen nedenfor. 

Propper i ørene under forkølelse

Når du er forkølet, er det helt normalt at opleve propper i ørene. Under forkølelse vil slimhinden i næsehulen hæve op. Det betyder, at det eustakiske rør fra næsesvælget og mellemøret bliver blokeret, og det kan føre til væske i mellemøret. Det er det, vi kender som propper i ørene. 

Propfornemmelser kan være ubehagelige at have, da man typisk vil få nedsat hørelse pga. det i den periode, det står på. Du kan heldigvis oftest selv slippe af med propper i ørene. Det har vi skrevet meget mere om, som du kan læse ved at trykke på knappen herunder.

Ingen resultater