I gennemsnit rammes kvinder af overgangsalderen som 52-årige

Det varierer naturligvis meget, hvornår overgangsalderen rammer for den enkelte. Specielt fordi vi sjældent helt entydigt og præcist kan afgøre, hvornår vi rent faktisk træder ind i overgangsalderen. Men i gennemsnit sker det, når vi er 52. En ting er dog sikkert: Vi går alle i overgangsalderen og holder op med at menstruere, uanset om vi mærker symptomer på det eller ej. I gennemsnit varer overgangsalderen 1-5 år, men nogen kan mærke symptomerne på overgangsalderen meget længere end det. De typiske symptomer på overgangsalder er hedeture, svedeture, humørsvingninger, rastløshed og tørre slimhinder, men det er langt fra sikkert, at du oplever dem alle. Nogle kvinder mærker alle symptomerne, mens andre slet ingen har eller måske kun oplever et af symptomerne.

Vores østrogenniveau daler, og det påvirker humøret
De klassiske tegn på kvinders overgangsalder, menopausen, er at menstruationen ophører, og at æggestokkene holder op med at producere østrogen. Den nedsatte hormonproduktion påvirker hele kroppen, f.eks. slimhinderne, huden og håret, som alle tørrer mere ud. Men det faldende østrogenniveau påvirker også humøret, som pludselig kan svinge fra den ene ende af skalaen til den anden. Så når du føler, at du er ved at blive helt skør, er det vigtigt at huske på, at humørsvingninger er helt naturlige og et hyppigt forekommende symptom på overgangsalderen. Og at de går over igen.

Kan du ikke sidde stille, fordi rastløsheden raser i dit indre?
Ja, så er dette også et helt normalt symptom på overgangsalderen. Rastløshed viser sig ofte som en form for uro i kroppen, der gør, at det bliver svært at sidde stille, samle sig om noget og i det hele taget finde ro. Nogle oplever også hjertebanken. Den indre uro medfører for mange irritation og en manglende lyst til selskabelighed. Prøv at respektere de symptomer, du oplever, og find ind til, hvordan du bedst muligt kan komme igennem dem uden at rive hovedet af alle dem, du møder på din vej.

75 % af os kvinder oplever hedeture og svedeture i overgangsalderen

Vågner du op om natten badet i sved, som stod du under en bruser? Eller oplever du ubehagelige varmestigninger, som stak du hovedet ind i en kakkelovn? Så er du langt fra den eneste. Helt op til 75 % af alle kvinder rammes nemlig af svedeture og hedeture, når de kommer i overgangsalderen. Det kan være en frygtelig ubehagelig tilstand, som kan være hæmmende, fordi man sjældent ved, hvornår hedeturene og svedeturene dukker op. Men det kan også gå ud over energiniveauet, fordi nattesøvnen ødelægges af behovet for flere gange hver nat at måtte skifte både tøj og sengetøj grundet nattesvedeture.

Menosan fra A.Vogel kan afhjælpe nogle symptomer

Kan du nikke genkendende til ovenstående scenarier, er der heldigvis hjælp at hente i A. Vogels udvalg af populære kosttilskud. Med Menosan, der indeholder salvie, kan du nemlig afhjælpe både svedeture og hedeture samt bidrage til at bevare dit velvære i din overgangsalder. De aktive stoffer i salvie hæmmer øget svedsekretion ved overgangsalder, så du kommer til at svede normalt igen, samtidig med at salvie bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder, så du kan bevare dit overskud til at gøre det, der gør dig godt i en tid i overgang.

Succesoplevelser med Menosan

Hør om andres oplevelser med Menosan, og bliv klogere på overgangsalderen

Ingen resultater