web_overgangsalder

Overgangsalder

Overgangsalderen, også kendt under navnet klimakteriet, er den periode, hvor kvinder stopper med at menstruere. Perioden forekommer i alle kvinders liv og opleves, ligesom teenageårene, vidt forskelligt fra kvinde til kvinde. Det er forskelligt, hvornår den enkelte kvinde rammes af overgangsalderen, men i gennemsnit indtræder den, når kvinder runder de 52 år.

Fordi oplevelserne af overgangsalderen og menopausen er så forskellige, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvad overgangsalderen indebærer, og hvad der egentlig sker i kroppen under overgangsalderen. Mange kvinder taler også utrolig lidt om denne skelsættende periode i deres liv, hvilket kan medvirke til den manglende viden om perioden omkring den sidste menstruation.

Hos Bioforce ønsker vi at gøre op med denne uvidenhed. Vi ønsker at gøre overgangsalderen til et samtaleemne, som kvinder tør dele og tale med hinanden og andre om, så alle, kvinder som mænd, kan drage nytte af positive og mindre positive oplevelser, gode råd og ikke mindst hinanden.

Læs andre kvinders succesoplevelser med Menosan

Hvilke symptomer bekymrer mest kvinder i overgangsalderen?

 

 

Vores østrogenniveau daler, og det påvirker humøret
De klassiske tegn på kvinders overgangsalder, menopausen, er at menstruationen ophører, og at æggestokkene holder op med at producere østrogen. Den nedsatte hormonproduktion påvirker hele kroppen, f.eks. slimhinderne, huden og håret, som alle tørrer mere ud. Men det faldende østrogenniveau påvirker også humøret, som pludselig kan svinge fra den ene ende af skalaen til den anden. Så når du føler, at du er ved at blive helt skør, er det vigtigt at huske på, at humørsvingninger er helt naturlige og et hyppigt forekommende symptom på overgangsalderen. Og at de går over igen.

 

Kan du ikke sidde stille, fordi rastløsheden raser i dit indre?
Ja, så er dette også et helt normalt symptom på overgangsalderen. Rastløshed viser sig ofte som en form for uro i kroppen, der gør, at det bliver svært at sidde stille, samle sig om noget og i det hele taget finde ro. Nogle oplever også hjertebanken. Den indre uro medfører for mange irritation og en manglende lyst til selskabelighed. Prøv at respektere de symptomer, du oplever, og find ind til, hvordan du bedst muligt kan komme igennem dem uden at rive hovedet af alle dem, du møder på din vej.

Hvad sker der i kroppen, når overgangsalderen indtræder?

Når kvinder kommer i overgangsalderen, sker der forandringer i kroppen, som kan medføre diverse symptomer. Forandringerne skyldes, at kroppens niveau af de kvindelige kønshormoner, østrogen og progesteron, falder, i takt med at æggestokkene stopper med at producere disse hormoner. Overgangsalderen opdeles ofte i tre faser, som betegner perioderne før, under og efter den sidste menstruation — menopausen. Hvor lang tid de forskellige faser står på, er forskelligt fra kvinde til kvinde.

Succesoplevelser med Menosan

Hør om andres oplevelser med Menosan, og bliv klogere på overgangsalderen

Typiske symptomer på overgangsalderen

Ved overgangsalderen rammes kvinder både af fysiologiske såvel som psykologiske symptomer og gener, der påvirker deres liv og i visse tilfælde også deres pårørendes liv. Det er meget forskelligt, hvor hårdt kvinder rammes af overgangsalderen, samt hvilke symptomer der viser sig. Nogle af de typiske gener, kvinder oplever i denne periode i livet, er: hedeture, nattesved, tørre slimhinder, nedsat sexlyst og øget irritabilitet.

Ingen resultater