Kvalitet og Forskning
Alle vores forskningsaktiviteter er baseret på Alfred Vogels ideer.
Naturen og respekt for denne er omdrejningspunktet for vores arbejde
- Vi udvikler løbende nye produkter og nye måder at analysere planterne på
- Vi optimerer og forbedrer eksisterende produkter og undersøger og bekræfter deres virkning i kliniske forsøg
- Vi bruger alle bestanddelene i en plante (blomsten, stilken og roden), for at sikre en effektiv virkning
- Vi registrerer vores lægemidler hos de respektive myndigheder i de lande vi er til stede
- Vi sikrer, at du altid modtager effektive naturlige produkter og sunde nærende fødevarer fra A.Vogel
Et kig ind i laboratoriet
Når du tænker på lægeplanter, forestiller du dig sikkert først naturen, marker med lilla echinacea eller lys gul arnica. Men forestiller du dig også et laboratorium? Denne afdeling er et meget vigtigt kontrolpunkt hos A.Vogel. For kvaliteten af et naturlægemiddel er ikke kun bestemt af kvaliteten af råvaren, men også af løbende test og kontrol af hvert produktionstrin – som er sikret af komplekse analyser.
Kvalitetskontrol og forskning
Vores naturlægemidler er blevet videnskabeligt testet for deres effektivitet og sikkerhed, og de har bevist deres terapeutiske effektivitet i kontrollerede kliniske undersøgelser og gennem medicinsk erfaring. Som enhver anden medicin har rationelle naturlægemidler en kompleks godkendelses- og registreringsproces.
Erfaring og moderne forskning
Videnskab er en af vores kerneværdier. Vi kombinerer den traditionelle erfaringsrigdom med aktuelle forskningsdata. Disse indsamler vi sammen med anerkendte institutioner efter de nyeste metoder. Sådan skaber vi et moderne fundament og høj troværdighed for A. Vogel mærket.
Kvalitetskontrol hos A.Vogel
Det er ekstremt komplekst, hvad laboratorieteamet fokuserer på i deres analyser. Som regel skal der gennemføres mellem 100 og 200 analysetrin – fra råvarer til mellem- og slutprodukter. For at sige det meget enkelt handler det i sidste ende om at vi skal vise, at det aktive stof er indeholdt i den rigtige mængde i slutproduktet. Men det er ikke kun det. Renhedskriterier såsom forurenende stoffer, tungmetaller og pesticider, kontrolleres også – ofte i samarbejde med eksterne laboratorier.
Hvordan foregår analysen?
Fire trin gennemføres:
1. Karakteristiske analyser for lugt og smag
2. Identitetstjek (indeholder det, hvad der formodes at være i det?)
3. Renhedsparametre (mikrobiologi, tungmetaller, pesticider, alkoholindhold, massefylde = forholdet mellem masse og volumen)
4. Indhold (lægemidlets blystof/aktive stof; blystoffer er plantebestanddele, der bruges i analyser til fytokemisk identifikation; det aktive stof eller lægemidlet er det eller de farmakologisk aktive stoffer i et lægemiddel)
Videnskab og planter
Viden om planters helbredende kræfter er sandsynligvis lige så gammel som menneskeheden selv. De er blevet brugt til terapeutiske formål over hele verden i århundreder – med succes. Men ved du hvorfor de virker? Ikke altid og bestemt ikke ned til mindste detalje. ”Det gør ikke noget, så længe de hjælper,” kunne man tænke. Desværre er tingene ikke så enkle inden for moderne medicin. Ligesom syntetisk fremstillede lægemidler skal fytofarmaceutiske midler også bevise effektiviteten. Og ikke kun for at opfylde myndighedernes krav.
Standardisering, et væsentligt kvalitetsprincip hos A.Vogel
Ingredienserne i lægeplanter er underlagt naturlige udsving. En høj grad af standardisering er derfor vigtig i fremstillingen af fytofarmaceutiske produkter. Hos A.Vogel opnås dette blandt andet ved batchblanding.
Standardiserede naturprodukter
For meget eller for lidt sol, næsten ingen regn eller konstante byger, talrige frost eller milde nætter. Vejret alene har et væld af uoverskuelige ting i vente, som påvirker dyrkningen af lægeplanter og deres ingredienser. Man må derfor antage, at ingredienserne er udsat for naturlige udsving. Men hvordan opnår man en ensartet effekt med et naturprodukt? Det er her holistisk standardisering kommer i spil, et væsentligt kvalitetsprincip hos A.Vogel.
Standardiseringen er en kompleks proces, der kan være forskellig for hver planteart. Grundlaget er derfor målinger med de nyeste laboratoriemetoder.