Forkølelsesstadier: Hvor længe varer en forkølelse?

Du kender det med garanti. Du går rundt og føler dig helt og aldeles sund og rask. BANG. Så rammer forkølelsen, og du ved ikke helt, hvordan det gik til. Du har sandsynligvis været i kontakt med en smittet eller rørt ved noget, den smittede også har rørt ved. Du har måske efterfølgende gnedet dig i ansigtet med hånden, og virussen er dermed blevet overført til dig. 

Tillykke, du er nu den lykkelige ejer af en forkølelse — helt uden at vide det. 

Første tanke kan måske være: “Hvor lang tid varer det denne gang?”. Det er jo ikke helt til at vide, men herunder forsøger vi at beskrive et typisk forkølelsesforløb, så du ved, hvad du kan forvente. 

 

Hvor lang tid varer en forkølelse?

Ikke alle forkølelsesforløb er ens, så du kan ikke regne med, at din forkølelse kun varer et par dage. Nogle gange tager det lang tid, nogle gange kort. En forkølelse varer dog typisk ½-1 uge, nogle gange 2 uger. Det er dog vigtigt at nævne, at den hoste, der ofte følger med en forkølelse, sagtens kan vare ved i et par uger, uden at du er syg. 

Forkølelsens 5 stadier

Uagtet af hvor lang tid din forkølelse varer, så følger de fleste forkølelser disse 5 stadier fra du bliver smittet med virussen, til du er rask igen. Her giver vi dig et overblik over forkølelsens 5 stadier, så du kan danne dig et overblik over, hvad du kan forvente, når du bliver forkølet, og hvordan du bedst kommer igennem den. 

Stadie 1: Smittet, men mærker ikke til sygdommen
I forkølelsens første stadie mærker du ikke rigtigt noget til den. Det er nemlig her du bliver smittet, men symptomerne kommer ikke lige med det samme. Der går typisk et par dage fra du bliver smittet, til du bliver syg og mærker de første forkølelsessymptomer banke på. 

Stadie 2: Lette forkølelsessymptomer begynder
Ofte starter en forkølelse med ondt i halsen, at føle sig syg og let feber. Du tænker måske at lidt varmt at drikke, kan afhjælpe det lidt, så du sørger for at drikke rigeligt med varm kaffe eller te. I dette stadie kan vi anbefale at tage A. Vogels Echinaforce, som hjælper med at lindre lettere og typiske forkølelsessymptomer.

Stadie 3: Forkølelsen bryder for alvor ud
Efter 1-2 dage med lette forkølelsessymptomer, vil du oftest opleve snue, tilstoppet næse, hoste og nys, som de næste symptomer. Næsesekretet starter med at være helt tyndt og næsten gennemsigtigt. Det er i dette stadie, at forkølelsen for alvor bryder ud og tager fat. Her kan det ligeledes være en god idé at tage Echinaforce

Stadie 4: Immunforsvaret bekæmper forkølelsen
I dette stadie er forkølelsen rigtig godt i gang. Snot begynder at blive tykkere og mere gulligt i det. Dit immunforsvar er i den grad i gang med at bekæmpe forkølelsen, så du kan måske mærke, at du er ved at få det bedre. Du kan dog stadig have svært ved at trække vejret gennem din tilstoppede næse. Her kan vores Sinuforce-næsespray afhjælpe, som er en helt naturlig næsespray, der giver hurtig lindring af tilstoppet næse. 

Stadie 5: Ude på den anden side
I forkølelsens sidste stadie er der måske gået 7 dage, siden de første symptomer meldte sig. Forkølelsen er nu ved at være overstået, så du kan stadig føle dig træt. Det er helt normalt — kroppen skal lige i gang igen. 

Men nu er du heldigvis ude på den anden side og forkølelsesfri. 

Ingen resultater