Bone Broth
Bone broth fyldt med næringsstoffer som kollagen, gelatine, aminosyrer og mineraler. Disse næringsstoffer kan bidrage til at styrke knogler, hud, negle og led. Desuden er bone broth kendt for sin evne til at hjælpe med at opretholde en sund tarmflora og støtte fordøjelsen.
Drik bone brothen som den er, brug den i supper, saucer og gryderetter.
Det skal du bruge
1 hel kylling – alternativt kun skroget
2 spsk. æblecidereddike
½ kilo blandede grøntsager fx gulerødder, porre og pastinak
2 løg
Evt. 2 laurbærblade eller frisk timian
½ spsk. peberkorn
1 spsk. Herbamare Bouillon
Fremgangsmåde
- Kom kylling eller skrog i en stor gryde sammen med eddike, peberkorn og laurbærblade/timian
- Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i gryden
- Tilsæt koldt vand så det dækker med ca. 3 cm
- Kog op og lad det småsimre for lav varme i 2-12 timer
- Fjern løbende skum og urenheder med en ske
- Efter 1-2 timer fjernes kødet fra kyllingen, hvis du koger en hel kylling. Og skroget lægges tilbage i gryden og simrer videre. Brug kødet i en salat eller en den færdige bone broth
- Når bone brothen er kogt færdig, kasseres skrog og grøntsager
- Sæt den i køleskabet og fjern derefter al fedtet, der har samlet sig på toppen, når den er afkølet
- Hæld bone brothen på glas og opbevar den på køl i op til en uge – alternativt kan den fryses ned, evt. som isterninger, så den er nem at tage op i små portioner
Herbamare Original Urtesalt
Hvis du sætter pris på mad med masser af smag og smæk på smagsoplevelsen, kan du med stor fordel bruge Herbamare Original Urtesalt både til varme og kolde retter. Herbamare Original er et aromatisk og mildt urtesalt som giver din mad en ekstra dimension og kan medvirke til, at du nedsætter dit saltforbrug.