Græskarkerne spread
Et sundt smørepålæg bestående af kun 2 ingredienser: ristede græskarkerner og Herbamare urtesalt. Græskarkerne spread er rig på zink, magnesium og jern samt protein og er et godt alternativ til nøddesmør, hvis du har nøddeallergi. At lave græskarkernespread er supernemt. Alt du behøver er græskarkerner og urtesalt samt en kraftig foodprocessor eller blender. Ristning af frøene intensiverer deres smag, så spring ikke dette trin over!
Vi bruger Herbamare Original urtesalt som krydderier. Herbamare Original urtesalt er en blanding af rent havsalt og 12 friske krydderurter og grøntsager.
Spis græskarkernespread på brød, som dressing til din salat, som dip eller i din smoothie for en cremet konsistens.
Det skal du bruge
200 g græskarkerner
¼ – ½ tsk. Herbamare urtesalt
Evt. lidt olivenolie
Fremgangsmåde
- Varm panden op og hæld græskarkernerne på den tørre pande og steg ved lav varme i 10 minutter under konstant omrøring til de ”popper”. Lad frøene køle lidt af.
- Hæld frøene i en foodprocessor eller blender.
- Knus frøene indtil du får en glat og cremet konsistens. Vær tålmodig, det tager tid afhængig af blenderens kraft. Ca. 10-15 minutter.
- Skrab ind mellem indholdet ned af kanterne med en spatel.
- Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis maskinen har svært ved at få det til at køre rundt.
- Smag spreaden til med Herbamare urtesalt.
Opbevares i køleskabet i en lukket krukke med låg i op til 2 uger.
Herbamare Original Urtesalt
Hvis du sætter pris på mad med masser af smag og smæk på smagsoplevelsen, kan du med stor fordel bruge Herbamare Original Urtesalt både til varme og kolde retter. Herbamare Original er et aromatisk og mildt urtesalt som giver din mad en ekstra dimension og kan medvirke til, at du nedsætter dit saltforbrug.