Tomatsalsa
Det skal du bruge
10 tomater
3 løg
5 fed hvidløg
1 potte koriander
1 rød peberfrugt
0,5 tsk. gurkemeje
3 tsk Herbamare urtesalt
0,5 dl Valleforce Original
1 spsk æblecidereddike
1 citron, saften
Hak grøntsager og urter og bland i en skål.
Rør rundt og mos lidt med en gaffel, så det bliver saftigt.
Hæld salsaen i et skoldet glas og tryk ingredienserne ned, så de bliver dækket af saften – brug evt. et kålblad eller et lille glas til at holde det hele dækket af væske.
Dæk med et klæde, sæt en elastik omkring og lad det fermentere i 3-4 dage.
Opbevares i køleskabet.
A.Vogel Valleforce Alpedrik Original
Valleforce er en fødevare med naturligt indhold af L+ mælkesyre. Det er en gammel drik, som Alfred Vogel udviklede for flere årtier siden. Valleforce er baseret på valle, som er blevet anvendt ind- og udvortes samt i madlavningen siden det antikke Grækenland. Vallen kommer fra schweiziske køer som i ro og mag spiser græs og alpeurter på de grønne bjergsider i Schweiz. Køernes mælk forarbejdes til de velkendte og højtskattede schweizeroste. Restproduktet fra ostefremstillingen er valle, en vandig væske, som bjergbønderne med stor fornøjelse bruger til både mennesker og dyr.