Efter 14 dage på Menosan var Siffs hedeture næsten væk

Siff kom allerede i overgangsalderen, da hun var 31 år gammel. Hun fik således hormonel hjælp for at udskyde overgangsalderen, men nu er hun 48 år, og symptomerne på overgangsalderen er atter vendt tilbage, og Siff får ubehagelige hedeture. Det tog ikke mere end 14 dage med Menosan, før hedeturene stort set forsvandt, og i dagstimerne er de der slet ikke længere. ”Og det er, som om det så samtidig har haft effekt på mit velvære helt generelt,” forklarer Siff om sin oplevelse med Menosan. Siff sætter særligt pris på kosttilskuddet grundet Menosans naturlige grundsten, der er bygget på de aktive stoffer, man får fra salvieplanter.

”Hedeturene er næsten væk”

Efter tre måneder med et dagligt indtag af Menosan fortæller Siff: ”Hedeturene er næsten væk. Jeg har slet ikke haft nogen om dagen, og jeg tror, jeg haft dem to nætter. Der gik vel 14 dage, inden jeg mærkede en virkning.” Hun fortsætter: ”Og det er, som om det så samtidig har haft effekt på mit velvære helt generelt. Og jeg har endda helt bevidst ikke gjort noget anderledes i den periode, hvor jeg har testet produktet.” Desuden nævner Siff, at hun i den grad har haft en nem oplevelse med at tage Menosan: ”Og så der det der med, at det kun er én tablet om dagen, det er virkelig til at huske!”.

Overgangsalderen kom allerede, da Siff var blot 31 år

For Siff kom overgangsalderen tidligt, hun var nemlig ikke mere end 31 år. ”Jeg vidste, det nok ville komme tidligt, fordi kvinderne i vores familie kommer tidligt i overgangsalderen. Så jeg var til gynækolog, læge og hormonlæge og fik en hormonkur, der kickstartede min cyklus igen.” Siff er i dag 48 år, og nu er symptomerne igen begyndt at vise sit ansigt, hvorfor hun begyndte at tage Menosan. ”Jeg havde en hel del hedeture. Det var værst om natten, men også op ad dagen, gerne lige ved middagstid, hvor jeg blev frygteligt varm!”, fortæller Siff.

”Hedeturene er næsten væk. Jeg har slet ikke haft nogen om dagen, og jeg tror, jeg haft dem to nætter. Der gik vel 14 dage, inden jeg mærkede en virkning. Og det er, som om det så samtidig har haft effekt på mit velvære helt generelt. Og så det der med, at det kun er én tablet om dagen, det er virkelig til at huske! Jeg bruger A. Vogel ofte og meget, og det er noget af det, jeg anbefaler. Jeg forbinder A.Vogel med renhed og ægthed. Jeg bliver ikke snydt, når jeg køber et af deres produkter. Det er fedt, at alle ingredienserne er noget, man kender og kan forholde sig til. Det kan jeg godt lide.”

Siff

48 år, arbejder som kostvejleder og bor sammen med sin mand i Faxe.

”Det der med konventionel medicin, det er bare ikke mig”

Det er vigtigt for Siff at vide helt præcis, hvad der er i de kosttilskud, hun tager, både grundet sin uddannelse, men også grundet sin lidelse af cøliaki. ”Det der med konventionel medicin, det er bare ikke mig. Så jeg gik ind og læste om Menosan. Jeg fandt ud af, at det var lavet af salvie. Og urter, det er lige mig! Og så tænkte jeg, det var oplagt at prøve,” siger Siff smilende og er overbevist om, at det ikke er vejen frem, når man vælger at symptombehandle ved som det første at behandle overgangsalderen med hormoner. ”Hvis nu det her Menosan eller salvie kan gå ind at hjælpe, hvorfor så ikke gøre det,” forklarer Siff og understreger: ”Jeg vil gerne sprede det gode budskab.” Siff, der personligt har haft en positiv effekt af Menosan, fortæller, at hun i den grad vil anbefale kosttilskuddet til andre, ligeså vel som hun selv vil fortsætte med at tage det.

”Jeg bruger A.Vogel ofte og meget, og det er noget af det, jeg anbefaler”

A.Vogels produkter er bestemt ikke nye for Siff. ”Jeg bruger A.Vogel ofte og meget, og det er noget af det, jeg anbefaler. Jeg forbinder A.Vogel med renhed og ægthed,” fortæller Siff og fortsætter: ”Det er fedt, at alle ingredienserne er noget, man kender og kan forholde sig til. Det kan jeg godt lide. Derfor ville jeg gerne fortælle om Menosan, fordi A.Vogel laver nogle gode produkter.”

”Jeg synes, overgangsalderen er en fed proces at opleve”

I Siffs klinik taler hun ofte med kvinder, som selv mærker symptomer på overgangsalderen: ”Jeg møder kvinder, der synes, at overgangsalderen er noget forfærdeligt noget, nu går vi helt i stykker, og nu stopper livet næsten,” forklarer Siff og fortsætter: ”Jeg synes, overgangsalderen er en fed proces at opleve. Det er spændende at se, hvor jeg havner henne. Og at se, hvor mange symptomer jeg får.” Det er ofte, at Siff oplever, hvordan kvinder i overgangsalderen har problemer med humørsvingninger, men det handler for Siff i ligeså høj grad om, hvor i sit liv man ellers er, som det handler om en hormonel påvirkning: ”Mange får humørsvingninger, men det, tror jeg, lige så meget handler om, at man kigger tilbage på sit liv og tænker, ‘Gud jeg har ikke nået det og det og det’.” Siff er heldigvis præcis der, hvor hun gerne vil være i livet: ”Jeg er et sted i livet, hvor jeg har gjort alt det, jeg gerne vil. Og jeg føler mig rigtig god tilfreds med mit liv. Selvfølgelig kan det være irriterende, at man vågner om natten og har hedeture eller pludselig sidder og tænker, ‘hold da op, hvor bliver jeg varm’. Men det er jo noget helt naturligt og en del af det at være kvinde.”

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.