Efter 26 års mareridtsnætter med heftige svedeture blev Menosan løsningen

Der er ingen tvivl om, at Magrethe på 68 år er en imponerende kvinde. Hun har nemlig i 26 år haft forfærdelige nætter grundet heftige hedeture. Magrethe har alligevel formået at drive en restaurant med sin mand, tabt sig 30 kg, som 57-årig besteget Kilimanjaro og kommet igennem den største sorg, en mor kan opleve. Margrethe er den dag i dag fri for hedeture og har genvundet sin energi igen grundet Menosan.

Færre svedeture, mere søvn og mindre vasketøj til Magrethe grundet Menosan

Allerede da Margrethe var 42 år, ramte hun overgangsalderen, da hun begyndte at få kraftige svedeture specielt om natten: ”Jeg havde sindssyge svedeture om natten. Jeg vågnede 2-3 gange og måtte simpelthen åbne alle vinduer og skifte tøj,” forklarer Margrethe, der desværre også døjede med hedeture om dagen: ”Jeg kunne også have nogen om dagen, der var de ikke lige så voldsomme.” Magrethe oplevede en næsten øjeblikkelig effekt af Menosan: ”Den første halvanden måned, jeg tog Menosan, var der slet ingen hedeture, det er kun nu, hvor vejret er slået om, at jeg kan have en enkelt. Ellers er det også helt væk om dagen,” fortæller Margrethe og tilføjer: ”Jeg har stadigvæk lidt, men det er, når jeg vågner om morgenen. Det er det eneste. Men jeg vågner aldrig om natten mere. Jeg sover hele natten igennem.” Og med en forbedret søvn kan Margrethe virkelig mærke forskel i hverdagen. ”Jeg har fået meget mere energi. Bare det, at du ikke skal op. Du får en søvn, der virkelig giver dig noget. Før skulle jeg sove til middag og hen at hvile og var træt. Det har godt nok givet mig noget. Nu vågner jeg og er udhvilet, før vågnede jeg og tænkte, åh jeg orker ikke.” Afslutningsvis kommer Margrethe i tanke om en sidste og ikke mindst vigtig gevinst, Menosan har medført. ”Der er jo også mindre vasketøj nu, fordi jeg ikke skifter tøj mange gange om natten. Så det virker jo ind på mange ting,” siger Margrethe smilende.

Margrethe og hendes mand måtte sove hver for sig grundet svedeturene

Margrethe ønskede desperat at slippe af med ubehaget, fortæller hun: ”Fra jeg var 42 har jeg døjet med det. Jeg har været ved lægen, hvor de gav mig noget medicin, men det virkede ikke. Der er ikke det, jeg ikke har prøvet.” Da Margrethe blev gjort bekendt med Menosan, var hun naturligvis klar på at give det en chance. ”Jeg tænkte, det kunne ikke skade noget at prøve. Og det gik jo den rigtige vej for mig,” smiler Margrethe, der ikke at bleg for at indrømme, hvordan svedeturene også påvirkede hendes mand og hende selv i hverdagen: ”Jeg sagde til min mand: Jeg orker ikke mere, at jeg skal vågne sådan hver nat. Jeg orker ikke de skide hedeture! Det endte med, at vi måtte sove hver for sig, fordi jeg også vækkede min mand, og så fik han også ødelagt sin nattesøvn.”

”Den første halvanden måned, jeg tog Menosan, havde jeg ingen hedeture. Jeg sover hele natten igennem nu. Jeg har fået meget mere energi. Bare det, at jeg ikke skal op. Det har godt nok givet mig noget. Nu vågner jeg og er udhvilet. Jeg håber, at der er andre derude, der har været igennem det samme mangeårige mareridt som mig, der kan få hjælp. Det ville jo være fantastisk!”

Margrethe

68 år, bor i Ebeltoft med sin mand .

”Jeg køber så meget økologisk som muligt, det går jeg meget op i”

Margrethe på 68 år har i 25 år boet i Ebeltoft med sin mand. Margrethe og hendes italienske mand Antonio havde i mange år en italiensk restaurant på torvet i Ebeltoft. I dag er de begge pensionerede, men grundet Magrethes store entusiasme for mad arbejder hun stadig i slagterafdelingen i det lokale supermarked. ”Jeg laver pesto helt fra bunden uden konserveringsmidler og pølser efter opskrift hjembragt fra Sicilien,” forklarer Margrethe, der har alt for meget virkelyst til ikke at arbejde. Økologi og gode, friske råvarer er for Magrethe alfa og omega. ”Jeg køber så meget økologisk som muligt, det går jeg meget op i.” Også sundhed spiller en rolle, når Margrethe går i gang med madlavningen. ”Vi er ikke til kød og sovs og kartofler. Det får vi til jul. Ellers får vi det ikke. Vi får fisk tre gange om ugen og ellers let kød: kylling, kalv, kalkun. Og så er der salater og grøntsager til. Det er måden, vi spiser på derhjemme,” fortæller Margrethe.

Tabte sig 30 kg og besteg Kilimanjaro som 57-årig

I flere år kæmpede Magrethe med vægten. Af den årsag valgte hun at deltage i to tv-programmer med kostvejleder og træningscoach Chris McDonald. ”Jeg tabte mig 30 kg på 3 måneder og besteg efterfølgende Kilimanjaro i en alder af 57 år sammen med Chris,” fortæller Margrethe og tilføjer: ”Vi har stadig en meget tæt forbindelse. I hans hænder lægger jeg mit liv.” Men midt i Magrethes personlige triumf mistede hun sin datter i en tragisk ulykke: ”Der har været lidt bump på vejen. Jeg mistede en datter i en bilulykke for halvandet år siden. Der røg lige 10 kilo på igen. Det er stadig en stor sorg. Jeg var meget tæt knyttet til hende. Hun nåede kun lige at blive 40 år og to måneder.” På trods af sorgen sørger Margrethe fortsat for at holde sig i gang. ”Jeg træner 2-3 gange om ugen med min fysioterapeut, og så prøver jeg at gå i rask trav en halv time om dagen. Jeg lytter til min krop. Det gjorde jeg ikke før. Der buldrede jeg bare frem som et tog, der helst skulle komme først.” 

”Jeg håber, andre kan få glæde af Menosan”

Menosan var med til at Magrethe kunne slippe af med generne fra voldsomme hedeture, som hun havde prøvet stort set alt for at slippe af med. ”Jeg håber, at der er andre derude, der har været igennem det samme mangeårige mareridt som mig, der kan få hjælp. Det ville jo være fantastisk!”, understreger Margrethe. Margrethe tager dagligt kosttilskud som et supplement til kosten, og hun havde også i forvejen kendskab til brandet A.Vogel. ”Jeg har brugt nogle af dråberne mod forkølelse. Dengang i 70’erne, da børnene var små, brugte vi det. Det var jo A. Vogel, der var kendt. Og det virker jo,” fortæller Margrethe.

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.