Karens svedeture blev halveret, efter hun begyndte at tage Menosan

Karen på 56 år har mærket voldsomme symptomer på overgangsalder de seneste 7-8 år. Adskillige svedeture i løbet af dagen medførte, at Karen hverken fik ordentlig søvn og blev frarøvet friheden til frit at vælge tøj grundet bekymring for svedskjolder. Karens svedeture blev heldigvis reduceret med 50 %, efter hun begyndte på Menosan, som for hende havde stor effekt. Nu kan hun uden bekymring igen gå i bluser med ærmer.

”Det er blevet meget bedre med søvnen med Menosan”

For Karen er der ingen tvivl om effekten af Menosan: ”Det er blevet bedre med søvnen med Menosan. Nu er det nede på 1-2 svedeture om natten. Før var det måske 6-8 gange hver nat,” fortæller Karen, der i sin tid ved hver svedetur måtte skifte tøj, skifte dynen ud med et lagen og derefter gå tilbage til dynen, indtil det hele skete igen. ”Det har meget stor betydning for mit velvære, at jeg får noget mere søvn nu, end jeg gjorde før. Jeg falder også hurtigere i søvn. Så jeg får noget mere ud af min søvn. Jeg er meget mere frisk, når jeg vågner. Før kunne jeg være lidt zombieagtig,” siger Karen og tilføjer med et stort smil: ”I nat har jeg fx kun været oppe én enkelt gang, det har jeg ikke prøvet i mange år!”

”Jeg var så træt af de hedeture, det påvirker hele ens liv”

For Karen begyndte overgangsalderen allerede, før hun ramte de 50 år, og hun har derfor de seneste 7-8 år været plaget af hedeture, som har påvirket hendes søvn i høj grad. ”Før i tiden kunne der gå en time mellem hedeturene om natten. Så var det op og dynen af osv.,” forklarer Karen. Men hedeturene viste sig ikke kun om natten. ”Jeg plejer at få den første hedetur om morgenen, når jeg står op. Og så specielt omkring ved femtiden, så går der bare helt ild i den,” forklarer Karen, der som følge af kosttilskuddet Menosan ikke har samme problemer med symptomerne mere. ”Jeg kan godt mærke, det er blevet bedre. Det er ikke gået væk, men det er måske det halve af, hvad det var før. Og mit har været virkelig slemt,” fortæller Karen og fortsætter: ”Og så varer det heller ikke lige så lang tid. Nu ved jeg, at det hurtigt går væk igen, og så kan jeg meget bedre holde det ud.” Karen fortæller derudover følgende om sine tanker omkring at skulle teste Menosan: ”Jeg var så træt af de hedeture, det påvirker hele ens liv, også når man er ude. Så hvis bare jeg kunne få lidt hjælp, ville det også være en stor hjælp.

”Det er blevet bedre med søvnen med Menosan. Nu er svedeturene nede på kun 1-2 gange om natten. Før var det måske 6-8 gange, jeg var oppe hver nat. Det har meget stor betydning for mit velvære, at jeg får noget mere søvn nu, end jeg gjorde før. Jeg falder også hurtigere i søvn. Så jeg får noget mere ud af min søvn. Jeg er meget mere frisk, når jeg vågner. De der menstruationssmerter eller kramper, som man har, selvom man ikke har menstruation længere, er også forsvundet. Hvis det kan hjælpe mig, kan det sikkert også hjælpe andre.”

Karen

56 år, bor i Hjerting sammen med sin mand.

”Vi lever meget sundt, for vi vil jo gerne have hinanden så længe som muligt”

Karen på 56 år bor sammen med sin mand i Hjerting, og de arbejder begge som rengøringsassistenter. Parret møder på arbejde hver dag omkring klokken halv fire om morgenen. Derfor er søvn, motion og kost noget, der fokuseres meget på i hjemmet i Hjerting. ”Sundhed er meget vigtigt for mig,” forklarer Karen og tilføjer: ”Vi spiser meget sjældent grisekød og oksekød. Vi spiser kylling og fisk og salater og frugter. Altså vi lever meget sundt, for vi vil jo gerne have hinanden så længe som muligt.” Det har dog ikke altid været sådan. ”Det er noget, vi har lært hen ad vejen, fordi vi har været lidt hårdt ramt med vores venner. Til at begynde med spiste vi også stegt flæsk og alt det der. Man skal passe godt på hinanden med kost og motion.” Karen nyder at holde sig i gang ved at vandre, hvorimod hendes mand foretrækker en tur i fitnesscentret. ”Jeg føler mig sund, når jeg har gået 14 kilometer. Jeg elsker at vandre. Jo længere jeg har gået, jo bedre føler jeg mig tilpas. Og helst ude i naturen,” forklarer Karen.

I dag kan Karen igen bruge bluser med ærmer

Det var ikke kun om natten, at generne ved hedeturene påvirkede Karen, men hendes påklædning blev også påvirket. ”Og så sådan noget med at have ærmer på, det har jeg jo slet ikke kunnet i 7-8 år. Fx når vi skal ud, ville jeg gerne have en pæn lille skjorte på. Det kunne jeg jo slet ikke, fordi lige der midt i middagen har jeg bare lyst til at smide det hele. Men nu har jeg faktisk haft ærmer på et par gange. Så det har det også hjulpet på,” forklarer Karen. Derudover er Karen også overrasket over, hvordan Menosan har haft en positiv indvirkning på hendes velvære generelt: ”De der menstruationssmerter eller kramper, som man har, selvom man ikke har menstruation længere, er også forsvundet,” fortæller Karen.

”Hvis det kan hjælpe mig, kan det sikkert også hjælpe andre”

Karen vil gerne minde om, hvor vigtigt det er at dele ud af de gode som dårlige erfaringer, man oplever med naturlige helseprodukter ”Hvis det kan hjælpe mig, kan det sikkert også hjælpe andre, der er i samme situation. Mange af mine veninder er i overgangsalderen, så det vil jeg da helt klart anbefale, at de skal prøve.” Karen pointerer dog, at kosttilskud ikke kan forventes at have samme effekt på alle. ”Det kan også være, at der er nogen, der får endnu mere effekt. Eller at jeg selv får mere effekt. Jeg synes fx, at her de sidste 2-3 uger, der er det blevet endnu bedre. Det kan være min krop tager længere tid, fordi den er så hårdt ramt,” fortæller Karen, der selv i 3,5 måned har været på Menosan.

”Jeg har altid været vild med det, A.Vogel står for”

Karen havde godt hørt om A.Vogel, inden hun blev præsenteret for Menosan, og hun fortæller: ”Jeg har altid været vild med det, A.Vogel står for. Det er jo helt tilbage fra gammel tid. Det er noget af det eneste, jeg tror på, er ægte.” Alligevel understreger Karen, at det kan være noget af et puslespil at navigere rundt i det kæmpe udvalg af kosttilskud og naturlægemidler, der findes. Karen blev positivt overrasket over den effekt, Menosan havde på hendes hedeture, og det har derfor givet hende ekstra tiltro til A.Vogel. ”Jeg kunne sagtens købe andre produkter fra A.Vogel, det gør vi i forvejen. Vi har også altid brugt Echinaforce. Og så tager jeg Bronchoforce til min krillerhoste,” fortæller Karen.

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.