Øget livskvalitet med færre svedeture og mere velvære ved menstruation til Rosa

Så længe Rosa på 37 år kan huske, har hun haft problemer med øget svedtendens, hvilket både har sat en begrænsning for hendes tøjvalg og har været en hæmsko for hende socialt. Menosan blev løsningen, der reducerede svedeturene væsentligt og satte en stopper for generne ved Rosas menstruationer. Rosas liv blev pludselig fyldt af en ny fornemmelse af frihed og lethed.

”Nu kan jeg gå i fine sommerkjoler uden at frygte svedpletter”

Rosa har i mange år på trods af en aktiv og sund livsstil været påvirket af høj svedtendens. ”Jeg har, så længe jeg kan huske, været generet af øget svedtendens, hvor jeg får svedeture, selvom jeg jo ikke er i overgangsalderen. Pludselig får jeg det simpelthen så varmt. Det er så hæmmende, at man altid skal have ekstra tøj med”. Svedgenerne førte til, at Rosa måtte droppe alt tøj i de lyse nuancer. ”Jeg gik altid klædt i sort, så jeg vidste, man ikke kunne se, når jeg svedte. Men nu kan jeg gå i fine sommerkjoler uden at frygte svedpletter,” forklarer Rosa. 14 dage på Menosan medførte, at Rosa fik reduceret sine svedeture markant. ”De er ikke væk, men de er nede på et moderat niveau. Som du kan se, har jeg taget en lys bluse på. Det har helt klart taget toppen af svedproblemerne. Så jeg tænker slet ikke over det på samme måde mere.”

”Det er, som om min hormonbalance er blevet bedre”

Det er ikke blot en ændring i svedturene, som Rosa har bemærket, men hun har også fået en generelt forbedring i forhold til sit velvære under menstruation. ”Det er, som om min hormonbalance er blevet bedre,” fortæller Rosa og fortsætter: ”Altså jeg har aldrig været i tvivl om, hvornår jeg havde ægløsning eller snart skulle have menstruation, og det har været virkelig intenst. Og sådan har jeg det faktisk ikke mere. Jeg oplever slet ikke lige så meget ubehag, som jeg plejer, under menstruation.” Rosa kendte allerede en del af A.Vogels produkter og har derfor ikke været bleg for at anbefale Menosan til andre: ”Jeg kender godt mange af de andre A.Vogel-produkter, og jeg er helt tryg ved at anbefale Menosan, fordi det netop bare er et naturligt produkt.”

”Jeg gik altid klædt i sort, så jeg vidste, man ikke kunne se, når jeg svedte. Men nu kan jeg gå i fine
sommerkjoler uden at frygte svedpletter. Svedeturene er ikke væk, men de er nede på et moderat
niveau. Det har helt klart taget toppen af svedproblemerne. Så jeg tænker slet ikke over det på samme måde mere. Det er, som om min hormonbalance er blevet bedre. Jeg oplever slet ikke lige så meget ubehag, som jeg plejer, under menstruation. Jeg er helt tryg ved at anbefale Menosan, fordi det netop bare er et naturligt produkt.”

Rosa

37 år, bor med sin datter i Gilleleje.

”Jeg kigger på det større billede, at der skal være en balance i det hele”

Rosa bor i Gilleleje sammen med sin 6-årige datter, hun er selvstændig indenfor skønhed og velvære, hvor hun praktiserer en holistisk tilgang til faget. ”Jeg har en hud- og kropsterapeutuddannelse, og jeg laver ansigts- og kropsterapi. Så det er en blanding af skønhed og velvære,” forklarer Rosa og fortsætter: ”Jeg kigger på det større billede, at der skal være en balance i det hele.” Den holistiske tilgang til sundhed sætter også sit præg på Rosas egen livsstil, og det har haft stor indvirkning på Rosas valg om at starte som selvstændig. ”Før jeg blev selvstændig, følte jeg mig lidt som en hamster i et hamsterhjul. Men nu har jeg tid til motion, lange gåture i skoven eller til fx at tage en dag ud i kalenderen til min datter.” For Rosa kommer livsglæde som en naturlig følge af det at føle sig sund: ”Jeg føler mig allermest sund efter træning, hvor vi altid går ned og dypper os i havet. Så bliver det næsten ikke sundere, vel?” griner Rosa.

”Jeg oplever helt sikkert overgangsalderen som et tabu ligesom menstruation”

Grunden til, at Rosa har besluttet at fortælle om sine erfaringer med Menosan er følgende: ”På mig har det hjulpet, og jeg synes, man skal dele ud af sin erfaring på godt og ondt. Specielt fordi jeg nok ikke er den primære målgruppe. Der er altså også andre uden for målgruppen, der kan få glæde af det. Og nu har jeg givet de gode erfaringer videre. Jeg oplever helt sikkert overgangsalderen som et tabu ligesom menstruation. Uha, det må man ikke snakke om! Selvom det jo er så naturligt.” Rosa er dog så heldig, at hun har haft et stærkt netværk, hvor man taler frit om alt: ”Men jeg er en af dem, der snakker om det. Og i mit netværk snakker vi også om det, men jeg oplever rigtig mange, som ikke gør.” Heldigvis fornemmer Rosa, at der er ved at ske fremgang på den front: ”Jeg synes heldigvis, at der er mange seje kvinder, der tager nogle af de der taburamte emner op. Og det synes jeg, er superfedt og modigt!”

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.