Slut med svedeture og våde pletter under armene for Majken

Selvom Majken på 47 endnu ikke for alvor har ramt overgangsalderen, så har hun i nogle år været belastet af både hedeture og svedeture nat og dag. Et tilskud af Menosan hver dag har nu stort set frigjort hende fra symptomer. De daglige hedeture er helt ophørt, mens hun ganske sjældent får svedeture om natten. Så i dag kan Majken endnu engang klæde sig på uden at være bekymret for svedpletter og fugtigt tøj.

Slut med våde plamager under armene

Da Majken begyndte at tage Menosan dagligt, oplevede hun, at svedeturene om dagen forsvandt, og at nætterne er blevet nemmere at komme igennem. ”Før var jeg altid nødt til at have en ekstra T-shirt på inden under mit tøj, fordi jeg svedte. Det er jeg ikke mere.” I dag er Majken helt fri for sine svedeture om dagen, og om natten er de også aftaget gevaldigt. Og hun fortæller om bevæggrunden for at prøve et naturligt kosttilskud som Menosan, hvori de virksomme stoffer udtrækkes fra friskhøstede salvieplanter: ”Jeg har virkelig, virkelig ikke lyst til at tage nogle af de hormonpræparater, du kan få.” siger Majken med et lille smil. ”Derhjemme har vi den aftale, at jeg undgår hormonerne, med mindre jeg bliver helt tosset i hovedet.”

”Jeg er i det, man kalder præovergangsalderen”

På trods af at Majken på 47 år lever sund, får en masse motion og stråler af livsglæde, så er hun som mange andre kvinder i hendes alder påvirket af gener pga. overgangsalderen. ”Jeg er i det, man kalder præovergangsalderen. Det betyder, at jeg især omkring menstruation og ægløsning vågner og må skifte sengetøj, fordi jeg sveder som en gris.” Majken tænker et øjeblik, men fortsætter så: ”Ej okay, det kan man godt sige, det gør man altså.” Majken har også i dagstimerne været påvirket af svedeture: ”Om natten er det, som det er, men når man står om dagen til et selskab, er det virkelig ubehageligt, når man så står med kæmpe plamager under armene.

”Før var jeg altid nødt til at have en ekstra T-shirt på inden under mit tøj til at fange sveden. Det er jeg ikke mere. Om natten er det, som det er, men når man står om dagen til et selskab, er det virkelig ubehageligt, når man så står med kæmpe plamager under armene. Jeg ved, at A.Vogels produkter er rene. Og jeg kender dem godt. De er helt naturlige.”

Majken

47 år, bor i Vallensbæk med sin mand, arbejder med kost og bevægelse.

”Vi skal altså spise og leve efter det, som vores krop er bygget til”

I hverdagen fylder sundhed og velvære i høj grad for Majken, der bor i Vallensbæk Strand sammen med sin mand. Majken er på nuværende tidspunkt ved at starte virksomhed op, som skal arbejde med ayurveda, som er en indisk terapiform. ”Jeg har en professionsbachelor i ernæring og sundhed og har efterfølgende læst en kandidat i ernæring. Og så tænkte jeg, det må man kunne kombinere. Ayurveda er en gammel indisk medicinform, hvor man inddeler mennesker i fire kategorier: ild, vand, luft og jord. Ideen er, at man skal spise efter den type, man er, i kombination med daglige fysiske øvelser,” forklarer Majken og uddyber: ”Vi skal altså spise og leve efter det, som vores krop er bygget til. Derfor går jeg meget op i at lytte til mig selv, og generelt føler jeg mig faktisk altid sund,” fortæller Majken og tilføjer: ”Når jeg ikke føler mig sund, er det, når jeg er på ferie og ikke har mulighed for at spise og bevæge mig, som jeg plejer.” Til dagligt spiser Majken og hendes mand vegetarisk, og det har ført til en stor forbedring i deres generelle velvære. Majken motionerer derudover også 4-6 gange ugentligt og nyder en lang gåtur i naturen. ”Bevægelse er min terapi. Og da jeg blev vegetar, sluttede jeg fred med min krop. Jeg passer enormt meget på mig selv.

”Jeg ved, at A.Vogels produkter er rene”

Til sit forhold til kosttilskud og helsekost generelt fortæller Majken klart og tydeligt: ”Jeg har været hippie i 25 år!” Hun tilføjer og griner: ”Jeg vil helst se, om jeg kan finde noget fra naturen, når jeg har behovet. Jeg går altid først i en helsekost, hvis jeg har en eller anden skavank.” Og Majken har selvfølgelig også et bredt kendskab til øvrige produkter fra A.Vogel, som også var incitament til, at hun valgte at kaste sig ud i at prøve Menosan af: ”Jeg ved, at A.Vogels produkter er rene. Og jeg kender dem godt. De er helt naturlige, så det værste, der kunne ske, var, at det ikke virkede.” For Majken betyder det meget at skabe et bredt kendskab til den kvindelige overgangsalder, da hun i dag oplever den som et stort tabu i samfundet. Personligt har Majken ikke selv haft kvinder omkring sig, som hun har kunne spørge til råds eller dele sine erfaringer med.

Overgangsalderen – et tabu, vi skal gøre op med

Jeg synes, der er et kæmpe tabu omkring det at gå i overgangsalderen. Men vi lander jo allesammen der. Det er, lige som om vi skal skamme os, selvom det er lige så naturligt som at få et barn. Og det der, det bliver vi simpelthen nødt til at få lavet om på!”, understreger Majken så stålfast, at man ikke kan tage fejl af hendes budskab.

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.