Slut med svedige nætter til Jonna

Som så mange andre kvinder oplever i en alder af 49, så blev Jonna generet af hedeture om natten, da hun i sin tid kom i overgangsalderen. Kosttilskuddet Menosan var med sin aktive ingrediens salvie det oplagte valg for Jonna, som i forvejen har stort fokus på det naturlige og økologiske råvarer. Menosan havde en positiv effekt på både Jonnas svedeture og menstruationsgener.

”Jeg har haft nogle nætter, hvor jeg er vågnet og været badet i sved”

Jonnas primære symptomer i overgangsalderen var svedeture om natten: ”Jeg har haft nogle nætter, hvor jeg er vågnet og været badet i sved. Om dagen er der ikke normalt noget. Kun hvis jeg ikke har fået sovet det, jeg skal om natten,” fortæller Jonna, der i høj grad kan mærke, hvor stor betydning søvnen har ift. at minimere overgangsalderens øvrige symptomer: ”Søvnen er vigtig for, at man kan have en god dag.” I Jonnas øjne var det noget helt nyt, at der fandtes et produkt som Menosan til kvinders overgangsalder. ”Jeg havde læst lidt om salvie inden, men jeg vidste ikke, at det kunne hjælpe på svedeture og hedeture og overgangsalder generelt,” forklarer Jonna. Jonnas interesse blev for alvor vækket, da hun i sin tid hørte, at den aktive ingrediens i Menosan er salvie fremfor kunstige hormoner. ”A.Vogels produkter er meget naturlige. Det er naturens blomster, der bliver brugt. Også i det her tilfælde, hvor det er salvie. Det passer godt ind med, at jeg forsøger at leve så naturligt som muligt,” forklarer Jonna om hvorfor, hun besluttede at prøve Menosan.

Jonna fik færre svedeture og en behageligere menstruation efter Menosan

Det gik først op for Jonna, hvilken forskel Menosan havde gjort for hende, efter hun havde talt med andre kvinder om deres oplevelser med produktet. ”Jeg kom til at snakke med en, der sagde, at hun ikke længere havde ubehag ved menstruation, og så gik det op for mig, at det har jeg heller ikke mere. Og jeg har også svedt mindre om natten,” fortæller Jonna om hendes oplevelse. Det er de færreste kvinder, der bare taler frit om overgangsalderen, heller ikke Jonna. ”Jeg tror, at jeg har én ud af de venner, jeg har, som jeg kan tale om overgangsalder med. Så det skal ligesom være de tætte.” Af den grund var det også en stor øjenåbner for Jonna, da hun tilfældigvis talte med nogen, som var igennem præcis samme symptomer som hende selv og derfor også tog Menosan.

”A.Vogels produkter er meget naturlige. Det er naturens blomster, der bliver brugt. Også i det her tilfælde, hvor det er salvie. Det passer godt ind med, at jeg forsøger at leve så naturligt som muligt. Jeg kunne sagtens finde på at anbefale det til andre.”

Jonna

49 år, bor i Billund.

”For mig er sundhed at holde sig i gang, spise sundt og være glad ikke mindst”

Jonna, som er 49 år, bor i Billund og er førtidspensionist grundet en arbejdsskade. Af den grund har det været ekstra vigtigt for Jonna at have en aktiv hverdag: ”For mig er sundhed at holde sig i gang, spise sundt og være glad ikke mindst,” forklarer Jonna, som både ror, cykler, dyrker styrketræning og går mange lange ture. Jonna synes det er vigtigt for både velværet såvel som det mentale at træne og holde sig fysisk aktiv. ”Man kan blive lidt afhængig af træning. Jeg kan godt mærke, når jeg ikke gør det. Især når man lige har lidt oppe i hovedet, der skal på plads,” fortæller Jonna og tilføjer: ”Jeg føler mig sund næsten alle dage, når træningen kører og sådan. Så er jeg også vegetar og har været det i rigtig mange år.” Jonna har ikke kun taget et bevidst valg om motion, men også kosten har en stor indvirkning på, om Jonna føler sig tilpas. ”Jeg er vegetar af sundhedsmæssige grunde men også pga. dyrevelfærd.”

”Jeg kan godt lide A.Vogels produkter generelt”

Jonna er en glad bruger af flere af A.Vogels produkter og sætter især pris på Atrogel, når hun har ømme led og muskler, som følge af træning. ”Produkterne med rød solhat kender jeg selvfølgelig. Jeg kan godt lide A.Vogels produkter generelt, og så tænkte jeg, hvis jeg kan bidrage med noget, ville jeg gerne fortælle min historie,” forklarer Jonna og understreger: ”Jeg kunne sagtens finde på at anbefale det til andre.” Jonna mener, at det kan være lidt af en jungle, når man skal vælge det helt rigtige kosttilskud, og hun vil derfor gerne anbefale noget, som hun personligt har haft gode erfaringer med. ”Det er svært at finde kosttilskud, fordi den ene siger noget, en anden siger noget andet. Det er svært at få den gode vejledning,” siger Jonna og tilføjer: ”Jeg kunne godt forestille mig, at jeg ville fortsætte med at tage Menosan. Så kan jeg nok også endnu bedre mærke effekten.”

Menosan

A.Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.